Німецькі літаки Tornado непридатні для операцій НАТО - ЗМІ

Неділя, 1 квітня 2018, 11:33

Німецькі літаки "Tornado" через застаріле обладнання не здатні виконувати завдання в рамках НАТО.

Про це повідомляє Der Spiegel  з посиланням на конфіденційну доповідь Міноборони Німеччини.

За даними видання, Міноборони стверджує, що 93 літакам "Tornado" потрібна негайна модернізація, а "робота з такими застарілими системами озброєння являє собою ризик".

Літаки не мають зашифрованої системи передачі даних, а також системи радіолокаційного розпізнавання "свій-чужий". У міністерстві зазначають, що установка необхідних систем на літаки до 2019 року "вже неможлива".

Загальний висновок в конфіденційному документі говорить про те, що в нинішньому стані "системи озброєння "Tornado" більше не можуть брати участь в будь-якій операції НАТО".

Згідно з документом, модернізація систем для літаків призведе до "додаткових витрат в мільйони євро". Крім того, неясно, чи є оновлення взагалі технічно можливим.

Раніше міністр оборони Урсула фон дер Ляєн прийняла рішення використовувати ці літаки як мінімум до 2035 року, поки не буде знайдено заміни "Tornado".

Відзначимо, що літаки "Tornado" задіяні в міжнародній кампанії по боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" в Сирії та Іраку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: