Україна ратифікувала договір з Молдовою про спільний контроль на кордоні

Четвер, 12 квітня 2018, 12:09

Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію Договору між урядами України та Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон.

Про це повідомляє прес-служба українського президента.

Підписання відбулось у ході зустрічі Порошенка з прем’єр-міністром Молдови Павлом Філіпом. Український лідер та глава молдовського уряду обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного.

"Сторони позитивно оцінили зростання товарообігу між двома країнами, який збільшився на 13% за підсумками 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Також співрозмовники висловились за якнайскорішу фіналізацію переговорного процесу стосовно укладання міжурядової угоди про забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла.

Окрему увагу було приділено деяким аспектам придністровського врегулювання, зазначили у Порошенка. Крім того, на зустрічі було домовлено про посилення координації позицій в рамках Східного партнерства з метою прискорення процесу інтеграції до ЄС, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 6 жовтня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп підписали низку двосторонніх документів.

Зокрема, сторони підписали угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про реадмісію та імплементаційний протокол про порядок його реалізації, а також угоду про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон.

Раніше у Кишиневі нарікали, що Україна не ратифікувала підписаний у 2012 році договір про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер, хоча молдавський парламент зробив це ще в 2013 році. Верховна Рада підтримала закон про ратифікацію угоди з Молдовою про співробітництво у сфері охорони Дністра влітку 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.