Уряд Молдови дозволив легалізацію придністровських дипломів

Середа, 7 лютого 2018, 18:08

Уряд Молдови прийняв постанову про застосування апостилю на документах про освіту, виданих в придністровському регіоні і в Бендерах з 1992 року.

Про це повідомляє Deschide.

Таким чином молдовський уряд виконав одне із зобов'язань, взятих Кишиневом і Тирасполем в рамках переговорного процесу з придністровського врегулювання.

Цей крок зроблено для того, щоб дати можливість випускникам з Придністров'я продовжити навчання і влаштуватися на роботу за кордоном.

Процедура апостилювання і моделі дипломів були розроблені на рівні профільних комісій з урахуванням рекомендацій, сформульованих європейськими експертами. Зокрема, придністровські дипломи повинні мати нейтральний характер і не містити символів псевдодержавності.

Одночасно Міністерство освіти, культури та досліджень затвердить нейтральні моделі дипломів і логотип придністровського університету імені Тараса Шевченка, а також збере зразки підписів осіб, уповноважених підписувати документи про освіту.

Після цього етапу стане можливим апостилювання дипломів про освіту.

Апостилювання - це спеціальна спрощена процедура легалізації документів, яка здійснюється для представлення документів в офіційні органи та установи однієї з країн, що підписали Гаазьку конвенцію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.