У Братиславі тисячі словаків вимагали дострокових виборів

Субота, 28 квітня 2018, 10:02

У Братиславі тисячі людей вийшли на демонстрацію з вимогою проведення дострокових виборів.

Про це повідомляє Aktuality.

Студенти та активісти кількох громадських ініціатив зібралися у центрі словацької столиці і заявили, що зміни в уряді країни після вбивства журналіста Яна Куцяка та його нареченої є недостатніми.

 

"Нинішній уряд все ще сміється над нами. Пройшло два місяці після вбивства молодої пари, а поліції не працює. Але випадки корупції продовжують звучати як каплі після дощу. Ми не повинні забувати, чому ми вийшли на вулиці", - заявили організатори.

Вони продовжують збирати підписи під петицією про проведення референдуму щодо дострокових виборів. До цих пір вони зібрали 80 тисяч підписів по всій Словаччині.

Чергові вибори у країні мають відбутися за два роки.

Нагадаємо, цього тижня президент Словаччини привів до присяги нового міністра внутрішніх справ – третього за рахунком з часу вбивства у лютому Куцяка та його нареченої, яке спровокувало політичну кризу.

26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Куцяк розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Протягом останніх тижнів у Словаччині відбувались одні з найбільших за останні роки протести, після яких у відставку пішов прем’єр Роберт Фіцо.

Але відставка Фіцо не вирішила кризу. Протестувальники продовжили виходити на вулиці, вимагаючи більш відчутних змін у країні. Учасники протестів стверджують, що розслідування вбивства журналіста йде неналежним чином.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: