Партія Орбана може втратити більшість через тактичне голосування - ЗМІ

Четвер, 5 квітня 2018, 12:41

В Угорщині зростає кількість виборців, які готові підтримати на парламентських виборах 8 квітня кандидата, опозиційного до нинішнього прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters.

Орбан та його партія "Фідес", згідно з опитуваннями, має великі шанси перемогти на виборах. У той же час, як показують опитування, багато угорців будуть обирати кандидата з-поміж роздрібленої опозиції, який має найбільше шансів на успіх, тобто, готові голосувати тактично.

Потенціал для такого розвитку подій дісно існує. У лютому в місті Годмезевашаргей відбулися вибори мера, які несподівано виграв кандидат, підтриманий кількома опозиційними партіями. Він переміг кандидата від партії Орбана.

"Виборці можуть насправді зробити те, що ці партії не в змозі зробити, - проголосувати за кандидата, який має найбільші шанси", - повідомив аналітичний центр Republikon Institue.

За даними опитування центру Zavecz, проведеного в березні, 46% угорців хочуть бачити зміни в уряді, проте 40% хочуть, щоб Орбан залишився. Решта наразі не визначилася з вибором.

Партія Орбана конкурує з опозицією з шести політичних сил, включаючи лівих та націоналістичну партію "Йоббік".

Втім, навіть якщо "Фідес" програє, то залишатиметься найбільшою та найсильнішою партією. Різні опитування в березні показали підтримку партії в діапазоні від 27 до 41 відсотків, проти 25-41 відсотка для всієї опозиції разом.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини заявив за дев'ять днів до загальних виборів, що має список з 2000 осіб, яким заплатили, щоб повалити його уряд та дозволити напливу мігрантів у країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.