Угорщина: на місцевих виборах несподівано переміг кандидат від опозиції

Понеділок, 26 лютого 2018, 09:32

В угорському місті Годмезевашаргей відбулися вибори мера, які несподівано виграв кандидат, підтриманий кількома опозиційними партіями.

Про це повідомляє The Assocaited Press.

У цьому південному містечку, де проживають близько 50 тисяч жителів, довгий час домінувала партія прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес".

Однак у неділю на виборах мера переміг опозиційний кандидат Петер Маркі-Зай, який отримав 57,5% голосів виборців, тоді як його суперник із "Фідес" Золтан Хегіду набрав 41,6% голосів

Маркі-Зай після оголошення результатів сказав, що його перемога показала "існування величезного попиту не те, щоб покласти край корупції, брехні та залякуванню в країні".

Перемога була несподіваною частково і тому, що це місто є рідним для голови адміністрації Орбана Яноша Лазара, який був там мером протягом більше десяти років до 2012 року.

Аналітики вважають, що перемога Маркі-Зая може ознаменувати новий етап кампанії, яка триває перед парламентськими виборами, запланованими на 8 квітня. На їхню думку, цей результат свідчить, що об'єднана опозиція може перемогти "Фідес", незважаючи на значне лідерство партії в опитуваннях громадської думки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.