Орбан і Качинський обмінялись люб’язностями про польсько-угорську дружбу

П'ятниця, 6 квітня 2018, 14:10

Голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час відкриття меморіалу пам’яті Смоленської катастрофи у Будапешті обмінялися запевненнями у міцній польсько-угорській дружбі.

Про це пише польську видання Onet.pl.

Виступаючи на церемонії, Ярослав Качинський заявив, що сьогодні "неможливо думати про майбутнє Європи, не згадуючи про Угорщину, Віктора Орбана та його партію "Фідес".

"Сьогодні його (Орбана – Ред.) ім'я відоме не тільки цілій Європі, але всьому світу. Він прагне дружби між народами цієї частини Європи, він прагне, аби наш континент, Європейський Союз був побудований належним чином, став великою силою", - зазначив Качинський.

Дружба Угорщини та Польщі, за словами Качинського, не спрямована проти Європи, а є "способом показати Європі правильний шлях".

В унісон із Качинським висловився угорський прем’єр Віктор Орбан, якого цитує Reuters. Він звернувся до своєї традиційної антимігрантської риторики.

"Я вірю, що поляки та угорці мають спільний шлях, спільну боротьбу та спільну мету: збудувати та захистити нашу батьківщину у тій формі, яка нам подобається… християнській та з національними цінностями", - зазначив глава угорського уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: