Трамп розкритикував Німеччину за недостатні витрати на оборону

П'ятниця, 18 травня 2018, 09:29

Президент США Дональд Трамп, знову розкритикував порівняно низькі витрати Німеччини на оборону.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Американський президент зазначив, що з країнами НАТО, які не виділяють достатньо коштів на оборону, "розберуться".

"Зокрема Німеччина повинна демонструвати лідерство в альянсі шляхом вирішення проблеми довготривалого недовиконання внесків на оборону", - заявив Трамп.

Під час візиту генсека НАТО Єнса Столтенберга до США він наголосив, що Німеччина є бенефіціаром НАТО і отримує від альянсу більше, ніж вкладає.

Німеччина має витратити наступного року близько 1,3% ВВП на оборону. У той же час вимога НАТО – 2%. Серед країн НАТО цього стандарту дотримуються США, Польща, Румунія, Естонія, Латвія, Литва, Греція та Великобританія.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відзначив "лідерство" Трампа у питанні збільшення витрат на оборону, зазначивши, що минулого року альянс пережив найвагоміше збільшення бюджету за чверть століття. "Дуже важливо, щоб ми вкладали більше в нашу спільну безпеку", - наголосив Столтенберг, оскільки "ми живемо у дедалі більш непередбачуваному світі".

Нагадаємо, проект бюджету ФРН передбачає, зокрема, збільшення видатків на оборону на 1,5 мільярда євро у 2018 році - до 38,5 мільярда євро, а в 2019 році ці видатки мають сягнути 41,5 мільярда євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.