Глава МВС Німеччини вибачився за скандал навколо біженців в Бремені

Середа, 30 травня 2018, 11:46

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер вибачився за провали в роботі, допущені бременською філією Федерального відомства міграції та біженців (BAMF).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Мова йде про явний, великий скандал, за який я хочу вибачитися перед громадянами від імені федерального уряду", - заявив Зеєгофер.

Голова комітету бундестагу Андреа Ліндхольц повідомила, що комітет продовжить розслідування інциденту в Бремені. За словами депутата від партії "зелених" Луїзе Амтсберг, комітет може заслухати свідчення колишнього глави BAMF Франка-Юргена Вайзе і колишнього міністра внутрішніх справ ФРН Томаса де Мезьера.

У квітні німецькі прокурори заявили, що не менш ніж 1200 заяв про надання притулку були задоволені без достатніх на те правових підстав.

Більшість клопотань про притулок, схвалених з порушеннями, була подана в період з 2013 по 2016 рік єзидами - представниками близькосхідної курдської етнічної групи. Основна маса єзидів мешкає у північному Іраку, в Сирії, Вірменії, Грузії, Росії та Україні.

У справі фігурують співробітниця бременського офісу BAMF, троє юристів та перекладач. Чи мала місце передача коштів в обмін на дії чиновниці, поки невідомо. Як мінімум ідеться про "подарунок" у вигляді запрошень до ресторану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: