Орбан про переселення біженців: наші діди у трунах би перевернулися

Понеділок, 14 травня 2018, 16:47

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після зустрічі з польським колегою Матеушем Моравецьким у Варшаві назвав право не приймати біженців ознакою суверенітету країни.

Про це передає RFM24.

"Національний суверенітет - це просто принципова справа - хто може прийняти рішення про те, чи хтось може перебувати на території цієї держави. Все, що я можу сказати, щоб показати угорську рішучість. Наші батьки, діди б у трунах повернулися, якщо б ми зробили так, що хтось інший - не угорці, - вирішив, хто перебуває на нашій території, - сказав Орбан.

Орбан зазначив, що питання прийому біженців не є для його країни справою "тактичною", а виключно "найголовнішою". 

"У ході наших бесід ми погодилися - і я можу зробити висновок, що ми обидва хочемо сильної Європи. Ми хочемо взяти участь у реформах і обговореннях, щоб посилити Європу, ми обидва хочемо мирного розвитку Європи. Поляки і угорці хочуть сильної Європи, ми вважаємо, що це є нашими інтересами, - підкреслив прем'єр-міністр Угорщини.

Моравецький у свою чергу зазначив, що Варшава і Будапешт мають спільні позиції щодо питання мігрантської кризи. 

"У цьому плані ми узгодили деякі подальші кроки щодо підходу до цієї теми", - додав глава польського уряду.

Угорщина не підтримала рішення Ради ЄС щодо розподілу мігрантів у 2015 році. Відмова Будапешта прийняти частину біженців суперечить рішенням Ради Євросоюзу та Суду ЄС.

ЄС може розпочати процес проти Угорщини, який може призвести до санкцій, включаючи тимчасову втрату права голосу в Раді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: