Поліція Бельгії застрелила дворічну дівчинку, переслідуючи фургон із біженцями

П'ятниця, 25 травня 2018, 16:00

Поліція Бельгії смертельно поранила дворічну дівчинку у ході погоні за фургоном з 29 курдськими біженцями, серед яких було троє дітей. У гонитві брало учать 15 поліцейських екіпажів.

Про це пише Politico.

"Іракська сім'я попросила притулку в Німеччині. Вони поїхали нелегально до Великої Британії, після чого були вислані і доставлені назад в Німеччину. В кінці минулого року їхнє клопотання про надання притулку, мабуть, було відхилено, і з тих пір їх уже три рази зупиняли в нашій країні, коли вони намагалися повернутися в Англію", - заявив мер Антверпена, лідер правої партії "Новий фламандський альянс" Барт де Вевер.

"Хоча смерть дитини може бути трагічною, важливо відзначити відповідальність батьків у ситуації. Говорити про цих людей лише як про жертв не здається мені правильним", - додав він.

Бельгійський міністр внутрішніх справ Ян Ямбон підтримав слова однопартійця про те, що батьки дитини несуть частину "відповідальності у цьому питанні", попри хвилю різкої критики ряду політиків на адресу де Вевера через його заяву. У Брюсселі відбулася акція протесту, учасники якої назвали поліцію "вбивцями".

 
Getty Images

Як відомо, понад півмільйона біженців отримали притулок у ЄС у 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: