Орбан: Угорщина заветує бюджет ЄС, якщо не буде задоволена його умовами

П'ятниця, 4 травня 2018, 14:16

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт скористається правом вето при схваленні бюджету ЄС, якщо не буде задоволений його умовами.

У радіоінтерв’ю Орбан заявив, що жодна банкнота ЄС не повинна йти на мігрантів, пише Politico.

"Це будуть довгі дебати та переговорний процес. Угорцям не потрібно хвилюватися. Допоки угорці на скажуть, що він може пройти, бюджету не буде", - заявив Віктор Орбан.

"Ми не вважаємо, що мігранти можуть отримати хоча б один цент", - додав угорський прем’єр.

Гроші із фондів ЄС на розвиток таких программ, як регіональний розвиток та дослідження, не можуть бути перенаправлені "країнам, які пускають мігрантів", заявив Орбан.

Збільшення витрат на боротьбу з міграцією є одним із центральних пунктів нової бюджетної пропозиції Європейської комісії і є добре сприйнятим південноєвропейськими країнами, які потерпають від нелегальної міграції.

Нагадаємо, Єврокомісія представила новий довгостроковий бюджет на 2021-2027 роки, який вже розрахований на 27 країн – без Великої Британії, яка на той час вийде з ЄС.

ЄК пропонує помірно зменшити фінансування спільної сільськогосподарської політики та політики вирівнювання регіонів ЄС (Cohesion Policy) - приблизно на 5%, а також зміцнити зв'язок між фінансуванням ЄС та верховенством права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.