Польща натякнула, що може не схвалити новий бюджет ЄС

П'ятниця, 27 квітня 2018, 16:17

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович натякнув, що Польща може не погодитися на прийняття нового бюджету ЄС, згідно з яким, за повідомленнями ЗМІ, Варшава може втратити мільярди євро.

Про це він заявив у Брюсселі в кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, повідомляє wPolityce.

Міністр заявив, що деякі з пропозицій, про які пишуть журналісти - про значне скорочення або перенаправлення коштів ЄС - було б важко прийняти.

"Я не використовував слово "вето"… Я нагадав, що це питання вимагає схвалення всіма державами. Обов’язок Єврокомісії – знайти підтримку всіх держав-членів", - підкреслив Чапутович.

Єврокомісія опублікує новий проект бюджету ЄС на 2021-2027 роки наступного тижня. Згідно з повідомленнями ЗМІ, Польща отримає з нового бюджету Євросоюзу на декілька мільярдів євро менше.

Цього тижня видання The Financial Times повідомило, що Брюссель у наступному бюджеті планує скоротити фінансування країн Східної і Центральної Європи на десятки мільярдів євро і перенаправити кошти в південні держави.

"Я хочу сказати ясно: Польща вважає, що ця система, яка існує - чіткі критерії для розподілу структурних фондів, а також з точки зору загальної сільськогосподарської політики - це спрацювало, Польща розвинулася сильніше. Саме це повинні переслідувати країни ЄС", - додав Чапутович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: