В РФ кажуть про неминучі проблеми в ПАРЄ через втрату російських грошей

Субота, 5 травня 2018, 11:15

Глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов заявив, що відсутність російського внеску поки що не вплинула на роботу організацій Ради Європи, але "проблеми дійсно почнуться".

Про це він розповів у інтерв'ю російському інформаційному агентству "РИА Новости".

"За наявними даними, запас міцності у Ради Європи є. Фінансова"подушка" мінімум на рік", - заявив він.

"Якщо нічого не робити, то проблеми, пов'язані з відсутністю російської частки в бюджеті, дійсно почнуться якщо не в цьому, то в наступному році", - додав російський сенатор.

За його словами, часу цілком достатньо для того, щоб "звернутися до проблем по суті і виправити недемократичні положення правил процедури ПАРЄ до того, як вибухне справжня криза", - наголосив Косачов.

Крім того, Косачов пригрозив ПАРЄ, що Росія не візьме участь у виборах генсека організації, "якщо у російської делегації не буде всіх належних повноважень".

Як відомо, влітку минулого року РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готується до певних "жорстких дій" через несплату Росією свого внеску до бюджету РЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.