Росія каже, що внесок у РЄ на 2018 рік буде лише за умови участі її делегації у роботі ПАРЄ

Понеділок, 3 липня 2017, 10:07

У Росії заявили, що нове рішення щодо внеску РФ у Раду Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

Про це заявила голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, повідомляє ТАСС.

Матвієнко заявила, що необхідна "обов'язкова зміна регламенту ПАРЄ, який не дозволяв би нікому обмежувати права національних делегацій".

Вона не виключила, що можуть бути прийняті нові рішення щодо внеску РФ у Раду Європи, якщо до 2018 року не буде вжито "адекватних регламентних рішень", які дозволили б російській делегації повноцінно брати участь у роботі ПАРЄ.

"На якій підставі ми повинні платити гроші? Щоб за ці гроші ми щодня спостерігали русофобську істерію? Ні, це неправильно, некоректно", - сказала Матвієнко. "Тому ми розраховуємо, що будуть вжиті адекватні заходи з цього приводу", - додала вона.

За її словами, питання про внесок РФ в РЄ на 2018 рік залежатиме від розвитку подій.

Як відомо, раніше в Держдумі РФ заявили, що покарають Раду Європи за санкції і скоротять внесок на третину. Йдеться про суму в розмірі майже 11 млн євро.

Нагадаємо, від початку агресії РФ проти України триває криза у стосунках Росії та Ради Європи, вона є найбільш помітною у роботі ПАРЄ. Росія з 2014 року не бере або майже не бере участі у роботі асамблеї. Спершу росіяни не приїздили до Страсбурга через накладені на них політичні санкції, а від 2016 року – не подають перелік своєї делегації, щоби уникнути формального продовження санкцій.

Від 2016 року лунали заяви про можливе зменшення фінансування РЄ з боку Росії, однак торік внесок був перерахований повністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.