Росіяни вже не впевнені в успіху переговорів про своє повернення до ПАРЄ

Четвер, 26 квітня 2018, 17:22

Представник Державної думи на переговорах щодо відновлення роботи Росії у ПАРЄ, голова комітету у закордонних справах Леонід Слуцький вважає, що успіх цих переговорів перебуває "під великим питанням"

Про це він заявив журналістам у Страсбурзі після завершення роботи спеціального комітету, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Як повідомлялося раніше, засідання комітету в четвер завершилося без ухвалення рішень по суті, що є в інтересах української делегації. Наступне засідання спецкомітету відбудеться в червні.

"Ми візьмемо участь у зустрічі 2 червня у Загребі. Що стосується того, чи досягнемо ми домовленості, яка дозволить російській делегації повернутися до роботи в асамблеї, то це – під великим питанням", - заявив представник Держдуми

Під час переговорів на спецкомітеті у Страсбурзі Слуцький виступив із вимогою про те, щоби ПАРЄ була позбавлена права накладати будь-які санкції на національні  делегації. "На окремих депутатів – можливо, але не на всю делегацію", - пояснив він.

Попри свій скепсис  щодо успіху переговорів в цілому, Слуцький запевнив, що "окремі національні делегації" підтримують його позицію.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готується до певних "жорстких дій" через несплату Росією свого внеску до бюджету РЄ. "Повністю неприйнятно те, що Росія робить, коли не виплачує свій внесок до бюджету", - заявив він, не уточнивши сутність запланованих дій для вирішення цієї проблеми.

Як відомо, влітку РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

В МЗС України заявили, що повернення російської делегації в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень суперечить міжнародному праву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: