Порошенко та Трамп можуть зустрітися в Брюсселі

Середа, 11 липня 2018, 15:14

Президенти України та США розглядають можливість зустрічі на полях саміту в Брюсселі.

Про це свідчать джерела "Європейської правди".

Вже досягнута попередня згода про проведення коротких переговорів, повідомив один зі співрозмовників.

В Адміністрації президента не оприлюднюють детальний графік Порошенка, але відомо, що він прибуде в Брюссель вже у середу. Частина двосторонніх зустрічей відбудеться вже у середу, надвечір Порошенко братиме участь у спільній вечері голів держав-членів Альянсу.

У четвер відбудеться засідання саміту НАТО за участі керівників України та Грузії, а також саміт миротворчої місії "Рішуча підтримка", яка діє в Афганістані. Україна як одна з учасниць цієї місії також запрошена до участі в ній.

Голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко у спілкуванні з журналістами відмовився коментувати інформацію про зустріч, але запевнив, що президент Порошенко матиме низку двосторонніх переговорів.

"Узгоджений повний список зустрічей, і я був би радий його перед вами розгорнути, щоби всі ахнули, але краще почекайте до завтра. Всі (можливі) зустрічі завтра будуть", - відповів він.

Як повідомлялося, Трамп у розмові з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що США захищають Європу від Росії, в той час як європейські країни – заробляють гроші на торгівлі з РФ, а також спонсорують російську державу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.