Посол при НАТО розкрив деталі збільшення присутності України в Афганістані

Середа, 11 липня 2018, 15:04

Україна у четвер оголосить про збільшення своєї присутності в Афганістані.

Про це повідомив голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко на полях саміту Альянсу в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Україна завтра оголосить про те, яким чином ми збільшимо свою присутність", - зазначив дипломат, розкриваючи деталі завтрашньої зустрічі високого рівня держав-учасниць та країн-партнерів миротворчої місії "Рішуча підтримка" в Афганістані, до якої залучена і Україна.

Пристайко нагадав, що раніше міністр оборони Степан Полторак повідомив про готовність збільшити військову присутність України фактично утричі.

"У нас не така велика і вражаюча присутність… Але ми розуміємо, що як партнер Альянсу ми повинні допомогти", - відзначив він.

За словами Пристайка, Україна надішле в Афганістан декілька лікарів, які мають унікальний досвід безпосередньої допомоги на полі бою. Крім того, ведуться переговори про можливість відправки підрозділів із розмінування території.

Зараз в місії в Афганістані проходить службу 11 українських військовослужбовців, повідомив раніше міністр оборони Степан Полторак. Він уточнив, що за необхідності їхня кількість може бути збільшена до 28 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: