Посол України при НАТО: в України і США однакова позиція щодо газу з РФ

Середа, 11 липня 2018, 14:45

Голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що позиція України та Сполучених Штатів щодо постачання російського газу до Європи збігається.

Про це він заявив на полях саміту Альянсу в Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Позиція сполучених Штатів точно така ж, як в України. Ми вважаємо, що цей трубопровід – це російська голка, на яку сідає Європа. Ми попереджали багато разів, що наявність різних шляхів – один із мінімальних заходів безпеки для Європи. Приємно, що США поділяють цю точку зору", - наголосив Пристайко.

Дипломат відзначив, що дискусії, які точаться з приводу російського газу, не посилюють імідж НАТО.

"Ми б не хотіли, щоб союзники виносили це обговорення на таке широке коло. Це не посилює імідж Альянсу. Разом з тим, якщо це настільки важливе питання, що нашого голосу недостатньо і для цього обов’язково потрібен президент США, цей сигнал сьогодні був донесений", - додав Пристайко.

Нагадаємо, сьогодні Трамп у суперечці з генсеком НАТО Єнсом Столтебергом розкритикував Німеччину через підтримку газопроводу "Північний потік-2". 

За його словами, через залежність від поставок російського газу Німеччина стає "заручницею Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.