Путін на весіллі глави МЗС Австрії: медіа назвали мету Кремля

П'ятниця, 17 серпня 2018, 12:30

Президент Росії Владімір Путін зміцнюватиме зв'язки з Австрією, відвідавши 18 серпня весілля міністра закордонних справ, 53-річної Карін Кнайсль, з 65-річним бізнесменом Вольфгангом Майлінгером.

Про це пише The Times.

Анонс візиту Путіна став несподіванкою: 2015 року він не прийшов на весілля речника Кремля Дмитрія Пєскова, хоча його дружина Татьяна Навка казала, що президента запрошували.

Дорогою на весілля, яке відбудеться на півдні федеральної землі Штирія, Путін відвідає Берлін, де проведе переговори з німецьким канцлером Ангелою Меркель.

Австрійські ЗМІ нагадують, що візит Путіна до Відня два місяці тому коштував австрійським платникам податків 423 тис. євро. Представник австрійського МЗС назвав приїзд президента Росії робочим візитом і зазначив, що це буде "особистий візит на приватне свято, з якого не слід робити висновок про зміну зовнішньополітичної позиції Австрії".

Участь російського президента у весіллі розкритикували в делегації Соціал-демократичної партії в Європарламенті, назвавши такий візит "провокацією з європейським виміром".

"Міністр закордонних справ Кнайсль, яка повинна працювати в дипломатії, влаштувала власне весілля, запросивши Путіна. З іміджем будівельника мостів повністю розпрощалися. Соромно, який образ австрійський уряд посилає партнерам ЄС під час головування в Раді Європи", - сказала Евелін Регнер, передає Nachrichten.

Карін Кнайсль очолює МЗС Австрії з кінця минулого року. Вона живе на невеликій фермі на південь від Відня. Міністр знає щонайменше сім мов, чудово розуміється на Близькому Сході та неодноразово закликала до діалогу з Росією на тлі протистояння Москви та Заходу.

 
Karin Kneissl
GETTY IMAGES

Кнайсль народилася у Відні, але в чотирирічному віці переїхала в Амман - столицю Йорданії, пише BBC. Її батько був особистим пілотом короля Хусейна та допомагав створювати національну авіакомпанію - Royal Jordanian Airlines. Мати Кнайсль працювала стюардесою.

У 1970 році через початок громадянської війни в цій країні родина майбутнього міністра закордонних справ мусила покинути Йорданію, проте інтерес до Близького Сходу в пані Кнайсль зберігся. У старшій школі, наприклад, вона активно стежила за війною в Лівані та навіть присвятила цій темі дипломну роботу.

В середині 80-х Кнайсль вивчала право та східні мови в Університеті Відня. Свою освіту вона продовжила в Єврейському університеті Єрусалиму та в Університеті Йорданії.

Ще протягом року Кнайсль займалася арабістикою в Університеті Джорджтауна в США. У 1992 році вона захистила в Національній школі адміністрації у Франції дисертацію, присвячену кордонам на Близькому Сході.

Рідна мова Кнайсль - німецька, це дозволить їй під час весілля безпосередньо спілкуватися з Путіним, який володіє цією мовою.

Міністр закордонних справ Австрії також чудово володіє арабською. Крім того, вона говорить англійською, французькою, італійською та іспанською, а також знає іврит та угорську. Нещодавно чиновниця почала вивчати китайську.

"Нам потрібно співпрацювати з Росією в Сирії, Ємені, Ірані, зокрема з питань, що стосуються ядерної угоди з Іраном. Ми сподіваємося, що Росія зможе вплинути на Іран, особливо в тому, що стосується присутності Ірану біля кордонів Ізраїлю в Сирії", - говорила вона в інтерв'ю австрійському телебаченню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.