ЗМІ: несподіваний візит Путіна до Меркель – сигнал для США

Вівторок, 14 серпня 2018, 12:39

Президент Росії Владімір Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі 18 серпня у Берліні можуть зміцнити позиції щодо спільних інтересів і обмінятися ідеями про те, як краще відповісти на мита, запроваджені президентом США Дональдом Трампом.

Про це пише The New York Times.

"Як Росія, так і Німеччина постраждали від тарифів на алюміній і сталь, і обидві побоюються ефекту доміно через недавні заходи Трампа проти Туреччини", - йдеться у матеріалі.

За словами речника німецького уряду, Меркель і Путін говоритимуть про врегулювання конфлікту в Сирії, ситуацію на сході України та питання енергетики.

Утім, аналітики переконані: дії Трампа підштовхують Берлін і Москву до відновлення і поглиблення двосторонньої співпраці.

"Вона вільно розмовляє російською мовою, а він – німецькою. Попри те, що у Меркель сформувалася репутація впливового гравця на міжнародній арені, який протистоїть авторитарним лідерам, вона регулярно розмовляє телефоном із Путіним, попри окупацію Криму і російську війну проти України", - зазначається у матеріалі.

Меркель нещодавно провела в Берліні переговори з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим і начальником Генерального штабу Валерієм Герасимовим.

У МЗС Росії заявили, що в ході обговорень розглядалося питання "створення умов для повернення біженців" в Сирію. Проблема біженців, як відомо, є чи не найактуальнішою для Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.