Франція затвердила новий закон про надання притулку

Четвер, 2 серпня 2018, 11:51

Французький парламент ухвалив закон про надання притулку та імміграції, незважаючи на опозицію кількох політичних сил.

Про це повідомляє Euractiv.

Законопроект призначений для прискорення процедур надання притулку шляхом скорочення максимального часу обробки заяв до 90 днів після в'їзду до Франції з нинішніх 120 днів.

Текст був прийнятий в остаточному читанні 100 голосами проти 25. Сенат відхилив цей законопроект 31 липня, але нижня палата, де партія президента Еммануеля Макрона має більшість, ухвалила документ.

Крім зменшення часу, необхідного для подолання адміністративних перешкод, текст скорочує до шести місяців термін подання заяви про притулок.

Уряд наполягає, що закон дозволить запровадити "контрольовану імміграцію, ефективне право на притулок та успішну інтеграцію" прибулих мігрантів.

Втім законопроект викликав суперечки серед депутатів. Ліві парламентарі засудили норму про подвійне збільшення терміну запобіжного ув'язнення з 45 днів до 90 днів, висловивши стурбованість ймовірністю побачити "дітей, котрі перебувають за гратами" на строк до трьох місяців.

На противагу цьому, деякі праві депутати назвали текст закону "слабким" і вважають, що зрештою більшість мігрантів отримають правовий статус у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.