ЄС допоможе Іспанії з мігрантами, але попереджає, що кошти обмежені

Середа, 1 серпня 2018, 11:16

Європейський союз негайно надасть допомогу Цивільній гвардії Іспанії та цього тижня виділить додаткові кошти для врегулювання ситуації з напливом мігрантів.

Про це повідомляє El Pais.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер направив лист іспанському прем'єру Педро Санчесу і пообіцяв виділити кошти.

 "Я повністю поділяю з вами почуття невідкладності", - написав Юнкер у відповідь на лист від 26 липня, в якому Санчес висловлює свою "стурбованість з приводу тенденції збільшення нерегулярних прибуттів в Іспанію через Західне Середземномор'я".

Юнкер визнає, що погіршення контролю в Марокко "вимагає набагато більших фінансових зусиль", але нагадує Санчесу, що "ресурси Цільового фонду ЄС для Північної Африки, на жаль, обмежені".

Фонд був створений в 2015 році для обмеження міграційних переміщень на всьому африканському континенті. Бюджет ЄС з тих пір вніс 3,5 млрд євро, і, теоретично, країни ЄС повинні були вже внести ту ж суму. Але до сих пір партнери ЄС і інші донори, такі як Швейцарія чи Норвегія, виділили лише 439 мільйонів.

Брюссель 25 липня звернувся до урядів ЄС з проханням "наповнити Фонд сумою, що відповідає реальним очікуванням, паралельно із зусиллями союзного бюджету, які і так вже значні".

Юнкер обіцяє уряду Іспанії, що, як тільки ці внески матеріалізуються, буде "додаткове фінансування для управління кордонами в Марокко".

Раніше повідомлялося, що Мадрид запросив 35 млн євро надзвичайної допомоги ЄС через збільшення числа прибуваючих мігрантів на південному узбережжі країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: