У Баварії запрацювали центри розміщення мігрантів

Середа, 1 серпня 2018, 15:26

У німецькій федеральній землі Баварія в середу, 1 серпня, почали роботу сім центрів первинного розміщення мігрантів.

Як повідомив глава МВС Баварії Йоахім Геррманн, претендентів на отримання притулку будуть розміщувати в центрах одразу після прибуття в Німеччину до закінчення розгляду їхньої заявки, інформує DW.

Після ухвалення рішення щодо їхньої заяви про надання притулку їм надаватимуть це право або депортуватимуть до країн походження.

У центрах, створених за ідеєю міністра внутрішніх справ ФРН Горста Зеєргофера, об'єднані функції всіх відомств, пов'язаних з процедурою отримання притулку. За словами Геррманна, це дозволить розглядати заяви без істотної втрати часу та прискорити терміни ухвалення рішень.

Максимально допустимий термін перебування в центрі складе шість місяців для сімей і півтора року для одиноких мігрантів.

Одночасно в такому центрі зможуть перебувати від однієї до півтори тисячі осіб. Біженцям буде дозволено залишати ці центри, наприклад, для здійснення покупок.

Гуманітарні організації розкритикували створення цих центрів. У відкритих у Баварії установах "не місце дітям і сім'ям" вважає директорка представництва організації "Врятуйте дітей" в Німеччині Сюзанна Крюґер.

У липні в Німеччині розгорілась урядова криза через різні позиції канцлерки Ангели Меркель та Горста Зеєгофера щодо біженців. Зеєгофер наполягав на забороні перетину німецького кордону для мігрантів, які вже зареєстровані в інших країнах ЄС. Меркель застерігала від односторонніх дій Берліна та прагнула загальноєвропейського вирішення цього питання.

2 липня вони досягли компромісу щодо цього питання, який зокрема передбачав створення центрів первинного розміщення мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.