Іспанці скаржаться, що не можуть вивезти сурогатних дітей з України - ЗМІ

Середа, 29 серпня 2018, 20:12

Щонайменше 20 іспанських пар не можуть вивезти дітей від сурогатних матерів з території України через те, що українська влада не надає таким дітям документів для виїзду.

Про це пише El Pais.

У консульстві Іспанії в Києві родинам, які чекають на легалізацію дітей, не можуть із цим допомогти. Щороку сотні іспанських сімей звертаються до послуг сурогатних матерів-українок. Процедура коштує 40-60 тис. євро.

Українкам дозволене сурогатне материнство для іноземних гетеросексуальних пар, які або не можуть мати дітей, або вагітність може бути ризикованою.

Досі жодних проблем із вивезенням дітей до Іспанії не виникало. ЗМІ припускають, що перепони, які виникли тепер, спричинені ухваленням європейських законів про посилений захист персональних даних, зокрема щодо генетичної ідентифікації.

Родини, що зітнулися з проблемами, розпочали процедуру до зміни законодавства на початку літа, а забирати дітей до Іспанії мали б зараз.

При цьому повідомлень про проблеми з вивезенням з України дітей від сурогатних матерів до інших країн, крім Іспанії, не надходило.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.