Польща: працедавцеві, що кинув паралізовану українку на лавці, загрожує в'язниця

Понеділок, 25 червня 2018, 19:55

Районна прокуратура у польському місті Срьода Великопольська cкерувала до суду справу проти бізнесмена Єнджея Ц., який у січні цього року не надав невідкладну допомогу українці Оксані К., яка працювала у його фірмі і отримала інсульт. 

Про це пише Niezalezna.

Підприємцеві висунули дев’ять обвинувачень, йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Одне зі звинувачень стосується того, що працедавець не зареєстрував в системі соціального страхування Польщі восьмеро осіб, які не мали польського громадянства. Усі вони були українцями.

Друге полягає в тому, що бізнесмен "не забезпечив негайної медичної допомоги, і, переміщуючи ушкоджену, він поставив її під безпосередню небезпеку втрати життя або тяжкої шкоди здоров'ю".

На початку січня в Оксани стався крововилив у мозок. Польський роботодавець українки, не бажаючи оплачувати її лікування і з метою уникнути відповідальності перед інспекцією праці, вирішив приховати, що вона у нього працювала. 

Після того, як у жінки стався інсульт, працедавець відвіз її автомобілем в сусідній населений пункт і залишив паралізовану на автобусній зупинці, викликавши поліцію нібито до п’яної особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.