Голова МВС Німеччини заведе Twitter, щоб "нести правду" в маси

П'ятниця, 3 серпня 2018, 13:37

Консервативний голова МВС Німеччини Горст Зеєгофер заявив, що планує використовувати Twitter, аби доносити свої ідеї напряму до людей у той час, як його баварська партія готується до жорстких місцевих виборів у жовтні, за підсумками яких може втратити абсолютну більшість в регіоні.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство наголошує, що на відміну від американського президента Дональда Трампа, вкрай плідного користувача Twitter, політики у Німеччині повільно опановують цю соціальну мережу.

"Я, мабуть, почну використовувати Twitte наприкінці вересня", - заявив 69-річний політик у невеликому містечку Тегінг-ам-Інн перед місцевими, які зібрались випити пива.

"Я відчуваю, що повинен це зробити, інакше не зможу поширювати правду серед широких верств населення", - додав він у відео, розміщеному на веб-сайті газети Die Welt.

Зеєгофер очолює Християнський соціальний союз, баварську сестринську партію християнських демократів Ангели Меркель. Він часто вступає в суперечки й минулого місяця ледь не призвів до розвалу німецького уряду через конфлікт з Меркель щодо міграції.

Нещодавно він зіштовхнувся з критикою своєї жорсткої позиції щодо міграції. Зокрема, після того, як депортований з Німеччини до Кабула афганець скоїв суїцид.

"тепер злий Зеєгофер – вбивця, терорист та расист – стоїть перед вами", - пожартував міністр із захмелілими німцями у Тегінг-ам-Інні.

В жовтні на ХСС очікують жорсткі місцеві вибори в Баварії. Очікується, що уперше в регіональний парламент потрапить ультраправа "Альтернатива для Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.