Главу МВС Німеччини закликають до відставки після самогубства депортованого мігранта

Середа, 11 липня 2018, 19:42

Депортований минулого тижня з Німеччини афганський біженець був знайдений мертвим у готельному номері в Кабулі.

Про це повідомляє The Local.

23-річний чоловік 4 липня був примусово повернутий до афганської столиці разом з 68 іншими афганськими прохачами притулку, заявки яких відхилила Німеччина.

Він залишався в готелі, який використовує Міжнародна організація з питань міграції (IOM) в якості тимчасового житла для репатріантів, і чекав, щоб відправитися в західне місто Герат.

Його тіло було знайдено 10 липня. Поліцейське розслідування його смерті триває, але офіційний представник IOM сказав, що людина "ймовірно" покінчила життя самогубством.

Прес-секретар Міністерства у справах біженців і репатріації Афганістану Хафіз Ахмад Міакхіл підтвердив, що один з 69 депортованих мігрантів покінчив життя самогубством.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини також підтвердило смерть чоловіка. Мігрант раніше жив в Гамбурзі, де був засуджений за крадіжку і напад. Він приїхав до Німеччини в 2011 році і подав прохання про надання притулку, але його відхилили.

Це самогубство може погіршити критику в бік глави МВС Німеччини Горста Зеегофера, якого вже і так критикували за коментар, зроблений у вівторок, в якому він пожартував, що депортація 69 мігрантів в Афганістан збіглася з його 69-річчям.

Кевін Кюнерт, лідер молодіжного крила Соціал-демократичної партії Німеччини вже зажадав від Зеегофера піти у відставку.

"Один з 69 осіб, депортованих на 69-й день народження Зеегофера, тепер мертвий після того, як він позбавив себе життя. Горст Зеегофер - жалюгідний цинік, чий характер не підходить для його посади", - написав він у Twitter.

Голова правоцентристських "Вільних демократів" у федеральній землі Рейнланд Пфальц Фолькер Віссінг написав в Twitter: "Як міністр внутрішніх справ Горст Зеехофер також є міністром конституції і як таким хранителем вільного демократичного фундаментального порядку і наших цінностей. Він не справляється із завданням".

"Міністр внутрішніх справ, який публічно висловлює своє щастя людям, що відправляються назад до воюючої країни, не тільки явно не має основоположного людського співчуття, але також і кваліфікації для цієї роботи", - заявила представник Лівої партії Улла Йелкке.

"Очевидно, що він морально перевантажений своїм офісом і просто погано підходить для виконання своєї роботи відповідально", - заявив лідер партії "Зелених" в парламенті Тоні Хофрейтер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: