Глава МВС Німеччини пожартував про депортацію біженців до свого дня народження

відео
Середа, 11 липня 2018, 11:15

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеехофер пожартував, що 69 афганських мігрантів були депортовані на його 69-річчя.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"З усього, що відбувається на моє 69-річчя, - і я цього не замовляв, - 69 людей були відправлені назад до Афганістану. На сьогоднішній день вище звичайного рівня", - сказав Зеегофер, посміхаючись.

69 осіб були відправлені літаком додому, хоча Афганістан не розглядається як безпечна країна, де таліби та інші ісламісти борються з урядовими силами.

За даними німецьких ЗМІ, афганські чиновники розгнівалися на те, що Німеччина відправила таку велику групу, оскільки було узгоджено верхню межу у 50 осіб за один рейс. З 69 мігрантів, 51 депортовано з Баварії, батьківщини Зеегофера.

Зеегофер у вівторок представив свій план подальшої політики в питанні біженців, який передбачає створення транзитних центрів для шукачів притулку.

Крім того, на німецько-австрійському кордоні має бути запроваджений "новий прикордонний режим" з метою не допустити в ФРН тих шукачів притулку, опікуватися якими мають інші країни-члени ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.