У Румунії розслідують антисемітські написи на будинку нобелівського лауреата

фото
Неділя, 5 серпня 2018, 12:48

Румунська поліція розслідує появу антисемітських написів на будинку лауреата Нобелівської премії Елі Візеля на північному заході Румунії.

Про це повідомляє Associated Press.

Розслідування почали після того, як хтось залишив образливі коментарі яскраво-рожевою фарбою на маленькому будиночку Візеля, який є історичною пам'яткою, в місті Сигіт. В одному з коментарів йдеться, що Візель був "у пеклі з Гітлером".

Румунська група з моніторингу та боротьби з антисемітизмом назвала це актом вандалізму проти "пам'яті Елі Візеля, пам'яті жертв Голокосту і тих, хто пережив Голокост".

 

Національний інститут вивчення Голокосту в Румунії імені Елі Візеля закликав провести ретельне розслідування. Він заявив, що президент і уряд взяли на себе зобов'язання боротися з антисемітизмом і запереченням Голокосту в Румунії, де деякі громадяни заперечують чи применшують роль країни в Голокості.

Разом з 14 тисячами євреїв Візель і його сім'я були депортовані в травні 1944 року в Освенцим. Його мати і молодша сестра загинули там, Візель та його дві старші сестри вижили.

Візель помер в 2016 році. Його класична книга "Ніч" розповідає про його досвід в таборах смерті Освенцима і Бухенвальда та є свідченням нацистських злочинів. Він здобув Нобелівську премію миру в 1986 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.