Німецькі репери через скандал з антисемітизмом поїдуть у Аушвіц

Четвер, 3 травня 2018, 15:31

Німецький дует реперів, яких звинуватили в антисемітизмі, прийняли запрошення відвідати меморіальний комплекс у польському Освенцимі (Аушвіці) на місці колишнього нацистського концтабору.

Про це передає BBC.

Дует Kollegah (псевдонім Фелікса Блуме) та Фаріда Банго отримав престижну в Німеччину премію Echo в номінації "найкращий хіп-хоп альбом", однак ряд відомих музикантів почав повертати нагороди Echo на знак протесту через "антисемітські" тексти пісень реперів.

Рок-музикант Маріус Мюллер-Вестернхаген публічно запропонував Kollegah і Банго відвідати меморіальний комплекс у Освенцимі.

"Проблема не лише в двох реперах, які сказали дурість і справедливо отримають за це... Проблема полягає в жорстокості суспільства в цілому, і про це треба говорити", - сказав він.

Музиканти прийняли пропозицію і планують відвідати Аушвіц у червні.

У одному з треків дуету "0815", є такі рядки: "Моє тіло є більш рельєфним, ніж у в'язнів Освенциму". У іншому місці є такі слова: "Я творю ще один Голокост, з "молотовим" іду".

Виконавець Kollegah, який раніше перейшов в іслам, вибачився за слова про Освенцим, сказавши під час вручення премії, що не хотів розпалювати політичну ворожнечу.

"Ми тут, щоб веселитися," - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.