У Берліні суд виніс рішення у справі про антисемітський напад

Понеділок, 25 червня 2018, 20:58

У Берліні суд виніс вирок сирійцеві, який у квітні напав на двох чоловіків у кіпах. 19-річного нападника за завдання небезпечних травм та образу засудили до чотирьох тижнів ув'язнення.

Про це пише DPA.

Оскільки з квітня нападник перебував за ґратами, то попереднє ув'язнення йому було зараховано як відбування терміну. Очікується, що ще до кінця дня 25 червня засуджений вийде на волю.

Нагадаємо, що інцидент стався в берлінському районі Пренцлауер-Берг 18 квітня. Троє чоловіків скоїли напад на 21-річного громадянина Ізраїлю і 24-річного громадянина ФРН, які йшли вулицею в традиційних юдейських релігійних головних уборах - кіпах.

Нападники почали вигукувати в їхній бік антисемітські образи та називали їх "яхуді" ("єврей" арабською. - Ред.). Після цього один із нападників почав бити ізраїльтянина ременем. Постраждалим вдалося зняти це на телефон, в подальшому відео було викладено в мережу. Через майже два дні нападник сам прийшов до поліції і здався. Він пізніше визнав, що приймав наркотики перед інцидентом.

Один з постраждалих від нападу, 21-річний громадянин Ізраїлю, зазначив, що він не юдей, а "ізраїльтянин, який виріс в арабській родині". За словами чоловіка, він із приятелем - громадянином ФРН - проводив експеримент, намагаючись дізнатися, чи безпечно у Німеччині ходити в кіпі.

Інцидент отримав широкий розголос в Німеччині і став приводом для відновлення широкої дискусії про антисемітизм в країні. Акції протесту проти антисемітизму пройшли в Берліні і багатьох інших містах, їх учасники в знак солідарності з євреями вдягли кіпи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.