Росія невдовзі почне будівництво двох ядерних реакторів в Угорщині

Вівторок, 18 вересня 2018, 17:24

Російська державна корпорація "Росатом" найближчим часом розпочне будівництво двох нових енергоблоків атомної електростанції "Пакш" в Угорщині.

Про це у вівторок заявив президент Росії Владімір Путін на спільній прес-конференції з угорським прем’єром Віктором Орбаном, яка транслювалась в ефірі російських телеканалів.

"Росатом найближчим часом приступить до зведення двох нових енергоблоків на АЕС "Пакш", - заявив Путін за підсумками переговорів з Орбаном.

Путін підкреслив, що введення в експлуатацію додаткових потужностей дозволить подвоїти обсяг вироблення електрики і задовольнити попит угорської економіки на роки наперед.

Орбан зазначив, що в умовах, коли Росія не є ні членом ЄС, ні НАТО втілення спільного проекту "було досить хоробрим рішенням".

"Звісно, все це викликає різні технічні питання: ліцензії, дозволи, бюрократична практика ЄС. Виникають різні труднощі. Але я вважаю, що ми повинні цю справу, яка є флагманом у співпраці між Сходом і Заходом, довести до кінця. Ми це втілимо, це буде нашим спільним успіхом, який піде на благо не тільки угорсько-російським контактам, але й модернізує енергетичну структуру ЄС", - заявив угорський прем’єр.

Росія і Угорщина підписали угоду про будівництво двох блоків на АЕС "Пакш" у 2014 році. Тоді угорська опозиція заявила, що контракт не тільки надто дорогий, але й посилює залежність Будапешта від Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.