Будапешт хвалиться успіхом у співпраці з РФ перед візитом Орбана до Путіна

Понеділок, 17 вересня 2018, 14:15

Після кількох років послаблення торгівлі між РФ та Угорщиною країнам вдалося досягти 30-відсоткового збільшення двостороннього товарообігу, який досягнув 5,5 мільярдів доларів.

Про це заявив угорський міністр закордонних справ та торгівлі Петер Сійярто, пише прес-служба уряду.

"Перед тим, як Європейський Союз запровадив свої санкції проти Росії, вона була другим за важливістю економічним партнером Угорщини, але сьогодні вона лише дванадцята. Угорські підприємства втратили 7 мільярдів доларів", - сказав він.

Сійярто відзначив успіхи двосторонньої співпраці у сфері АПК, фармації, харчової промисловості, медичного обладнання.

"Крім того Росія продовжує залишатися одним з найважливіших місць для видобутку нафти угорською нафтовою компанією MOL, яка нині має в Росії 1,3 млрд доларів інвестицій і виробляє 5800 барелів сирої нафти в день", - сказав міністр.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Москву у вівторок, 18 вересня. За словами Сійярто, одним з головних питань переговорів між Орбаном та лідером РФ Владіміром Путіним стане узгодження ціни і обсягу поставок газу в 2020 році.

Орбан раніше заявив, що ЄС проводить стосовно Росії "примітивну" політику і багато країн не відчувають російської загрози. Уряд Орбана виступає за відміну санкцій проти Росії, введених Заходом за захоплення українських територій, та відновлення зв'язків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.