НАТО нічого не зможе вдіяти зі спротивом Угорщини щодо України - помічник генсека

Понеділок, 17 вересня 2018, 10:46

НАТО не зможе подолати спротив Угорщини, якщо вона виступить проти позитивної оцінки проведення українських реформ через суперечку щодо освітнього закону.

Про це заявив помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес в інтерв’ю "Європейській правді".

"Якщо ви справді впораєтеся з усіма пунктами (Річної національної програми, - ред.), і це задовольнить всіх союзників – то проблема зникне. Але якщо і в оцінці РНП щось не задовольнить Угорщину, то... Тут нічого не поробиш, в НАТО всі рішення ухвалюються консенсусом", - сказав Альваргонсалес.

Він наголосив, що НАТО взагалі не планує оцінювати закони про освіту, в тому числі і український, але похвалив Україну за звернення до Венеціанської комісії.

"Комісія свій висновок дала, але тепер це ваша робота – знайти шлях, як впровадити ідеї та елементи цього рішення… Так, у нашій з Україною річній національній програмі є елементи, які стосуються прав національних меншин, але це – інше питання", - додав помічник генсека.

Нагадаємо, у липні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив сумнів щодо реалістичності прагнень України стати членом ЄС і НАТО.

В уряді жорстко відреагували на заяву Орбана про Росію та вступ України до НАТО і ЄС.

Читайте на також на сайті "ЄвроПравди": "Україна без шансів у ЄС та НАТО: деталі скандальної промови Орбана про стратегію Угорщини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: