РФ може відмовитися поновити роботу в ПАРЄ навіть у разі зміни асамблеєю своїх правил

П'ятниця, 21 вересня 2018, 12:59

РФ може відмовитися поновлювати роботу своєї делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи навіть якщо асамблея під час голосування 9 жовтня змінить власні правила, що ускладнить процедуру накладення санкцій на державу-порушницю.

Про це йдеться у статті ЄвроПравди "Дві третини санкцій: як ПАРЄ змінює свої правила та чому Росія все одно незадоволена".

Відповідно до опублікованого на сайті ПАРЄ проекту, для того щоб накласти обмеження на державу-порушницю буде потрібно 2/3 голосів замість нинішньої більшості. Крім того, у залі має бути присутня щонайменше третина депутатів. А ще – вдвічі збільшується кількість депутатів, які мають ініціювати санкційний процес.

"Тому застосування санкцій проти Росії перетворюється на дуже непевний процес, у якому Москва цілком може виявитися переможцем", - йдеться у статті.

Втім, РФ не задовольняють пропоновані зміни і там заговорили про можливий вихід з Ради Європи.

Як зазначається, в українському МЗС переконані, що нові погрози – це звичайний шантаж, для того щоби зібрати ще більше голосів на користь жовтневого рішення ПАРЄ про "прощення" росіян, адже нині це виглядає непростим завданням.

Крім того, російська верхівка не є монолітною у ставленні до Ради Європи, де ухвалюють рішення Європейського суду з прав людини, засуджують Кремль, змушують платити компенсації… Відтак багато хто у Москві дійсно хоче заморозити членство у цій організації.

"А отже, є всі підстави припустити, що в Москві всерйоз замислюються над тим, чи варто їм визнавати свою перемогу. Не можна виключити, що вони доб’ються зміни правил, змусять європейців поступитися своїми принципами, нашкодять цим низці європейських політиків – а після того знову відмовляться їхати до Страсбурга", - йдеться у статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: