Комітет ПАРЄ пропонує ускладнити накладення санкцій на Росію

Четвер, 20 вересня 2018, 14:42

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи пропонує ускладнити процедуру запровадження санкцій проти національних делегацій - таким чином застосувати санкційний механізм проти РФ може стати вкрай складно.

Таке рішення комітет ухвалив у четвер, 20 вересня, на засіданні в Парижі, повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

Ар’єв описав результат засідання комітету ПАРЄ щодо російського шантажу як "зради немає, перемоги теж".

За його словами, позитивом є те, що найгірший сценарій - коли Асамблея повністю скасовує можливість запровадження санкцій проти делегацій країн, які грубо порушили принципи демократії, верховенства права і прав людини – поки не спрацював.

"Негатив: регламентний комітет пропонує проголосувати за ускладнення процедури запровадження санкцій, щоб типу зробити крок назустріч шантажистам", - повідомив український депутат.

За словами Ар’єва, головна боротьба ще попереду, адже голосування за поправки і остаточне прийняття рішення відбудеться 9 жовтня на сесії Асамблеї, тому зараз "головне - мобілізувати здорові сили на сесію ПАРЄ". 

Раніше стало відомо, що в ПАРЄ вже узгодили із представниками РФ обраний підхід до внесення поправок до регламенту.

Санкційний механізм планують ускладнити настільки, щоби застосувати санкції щодо Росії було вкрай складно. Для цього планується підвищити до 2/3 кількість голосів, необхідних для підтвердження санкцій (нині достатньо половини голосів).

До того ж процедура ініціювання санкцій буде змінена таким чином, що Росія матиме змогу заблокувати сам розгляд питання, якщо збере достатньо людей у залі – кількість підписів, які треба зібрати для початку розгляду питання, не буде відома наперед.

Детальніше читайте у статті ЄвроПравди "Повний перегляд відносин: Україна готує демарш у разі перемоги росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.