Лавров назвав умову, за якої РФ не вийде з Ради Європи

П'ятниця, 21 вересня 2018, 19:38

Голова МЗС Росії Сергєй Лавров заявив, що РФ готова працювати у Раді Європи лише якщо "ніхто з членів не буде дискримінований".

Про це він заявив журналістам у п’ятницю, повідомляє ТАСС.

"Що стосується Ради Європи, Росія хоче залишатися у тій Раді Європи, у яку ми свого часу вступали. Маю на увазі Раду Європи, в статуті якої записано, що у всіх її структурах кожна країна має рівні права", - заявив Лавров.

"Ніхто з членів Ради Європи не може бути дискримінований. У такій Раді Європи ми готові працювати і далі. Все інше залежить від членів Ради Європи", - додав головний російський дипломат.

Минулого тижня Лавров виключив можливість поступок для повернення РФ в Парламентську асамблею Ради Європи.

Спікер Ради Федерації Росії Валентини Матвієнко 20 вересня заявила про те, що РФ всерйоз розглядає можливість виходу з Ради Європи.

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба впевнений, що своїми заявами про вихід з Ради Європи Російська Федерація шантажує Захід.

20 вересня регламентний комітет ПАРЄ обговорював зміну правил накладання санкцій на Росію.

У ПАРЄ наполягають, що не знімуть з РФ санкції без виконаних зобов’язань.

ПАРЄ голосуватиме щодо змін до регламенту, які можуть ускладнити накладення санкцій на РФ, на засіданні 9 жовтня.

У 2014 і 2015 роках ПАРЄ обмежила у правах російську делегацію через агресію в Україні та незаконну анексію Криму. У 2016 році Росія перестала брати участь в роботі асамблеї. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.