Уряд Німеччини досяг компромісу щодо нової посади екс-глави внутрішньої розвідки

Понеділок, 24 вересня 2018, 10:19

Німецькі партії, які входять до урядової коаліції, досягли компромісу щодо подальшої долі колишнього керівника контррозвідки Німеччини Ганса-Георга Маасена.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер, повідомляє Deutsche Welle.

Маасен стане спеціальним радником МВС Німеччини з європейських і міжнародних питань, при цьому заробітна платня екс-шефа контррозвідки залишиться незмінною. Зеегофер зазначив, що лідери партій "великої коаліції" погодилися з цим призначенням.

"Рішення буде реалізовано швидко і ефективно", - заявив прес-секретар канцлера Штефан Зайберт.

Суперечка щодо подальшої кар'єрної долі Маасена тривала кілька днів. Керівники ХДС, ХСС та СДПН спочатку домовились, що Маасен залишить свою посаду в контррозвідці і перейде на посаду держсекретаря в МВС. Але цю пропозицію розкритикували в СДПН, назвавши її відставкою з підвищенням.

Скандал навколо Маасена виник через висловлені ним сумніви щодо того, що в місті Хемніці справді мали місце "облави" на мігрантів, а також в автентичності відео з переслідуванням мігрантів.

Згодом йому закинули нібито незаконну передачу конфіденційної інформацію з ще неопублікованого звіту очолюваної ним спецслужби депутату Бундестагу від правої партії "Альтернатива для Німеччини". Утім, у самому відомстві заперечили, що Маасен діяв з порушенням закону, а в МВС зазначили, що зустрічі керівника відомства з депутатами є частиною його роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: