Батько прем’єра Польщі проти створення бази США на території країни

Четвер, 27 вересня 2018, 16:03

Депутат польського Сейму і батько чинного прем’єра Корнель Моравецький виступив проти планів зі створення постійної військової бази США на території країни.

Про це він заявив в ефірі RMF FM.

"Я дивлюся зі стриманістю на цю польсько-американську ініціативу. Я хотів би, щоб ми виділяли гроші на польських солдатів, а не американських" - сказав Моравецький.

"З різних причин я дуже критично налаштований до цієї бази" - додав він.

Варто зазначити, що думка політика у цьому питанні різко не збігається з лінією керівної партії "Право і справедливість", яка виступила за створення такої бази.

"Я не бачу такої потреби, бо це спосіб підготовки до війни. Нам слід намагатися покращити відносини з Росією, наповнити позитивним змістом цей напрям східної політики, не варто сходити з цього шляху" - зазначив Моравецький.

Як повідомлялося, польсько-американська робоча група обговорює деталі потенційного розміщення в Польщі постійної бази військ США.

Президент Польщі Анджей Дуда попросив США про розміщення постійної американської військової бази, запропонувавши назвати її "Форт Трамп". Дуда пояснив, що американська база буде оплотом проти загрози з боку Росії. Трамп оцінив створення постійної американської бази в Польщі приблизно в 2 мільярди доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.