Білорусь розкритикувала плани з розміщення військової бази США у Польщі

Четвер, 27 вересня 2018, 14:09

У МЗС Білорусі вважають, що готовність Польщі розмістити у себе американську військову базу призведе до посилення військово-політичної напруженості.

Про це заявив прес-секретар зовнішньополітичного відомства Білорусі Анатолій Глаз, повідомляє портал TUT.by.

"Взагалі, ми переконані, що безпека неподільна, вона не може бути досягнута шляхом накачування м'язів. У світі сучасних технологій, в тому числі у військовій сфері, перетягування на свою територію додаткових іноземних військових об'єктів і сил — гра з нульовим результатом", — сказав Глаз.

На думку МЗС, це лише послаблює безпеку конкретної держави і сусідніх країн, сприяє посиленню військово-політичної напруженості і появи нових розділових ліній. А подібні кроки не зможуть зміцнити так необхідну зараз стабільність, передбачуваність і прозорість у регіоні, зазначили у відомстві.

В Росії раніше заявили, що плани зі створення військової бази США в Польщі становлять загрозу для Російської Федерації.

Президент Польщі Анджей Дуда попросив США про розміщення постійної американської військової бази, запропонувавши назвати її "Форт Трамп". Дуда пояснив, що американська база буде оплотом проти загрози з боку Росії.

Трамп оцінив створення постійної американської бази в Польщі приблизно в 2 мільярди доларів.

Пентагон перебуває на початковій стадії оцінки території в Польщі, де може бути створена постійна база американських військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: