Глава МЗС Німеччини закликав громадян не мовчати на тлі підйому ультраправих

Понеділок, 3 вересня 2018, 10:54

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав німців "встати з дивана", щоб побороти расизм і захистити демократію.

Про це він заявив у інтерв’ю Bild am Sonntag, коментуючи останні події у східнонімецькому місті Хемніці.

Маас зауважив, що його покоління фактично отримало "свободу, верховенство права і демократію у подарунок", і тому частково сприймає їх як "надто очевидні".

Коментуючи демонстрації праворадикалів у Хемніці, міністр зазначив: "Ми повинні нарешті встати з дивана і відкрити рот. Рокам дискурсивної коми повинен настати кінець", - зауважив міністр.

Він додав, що питання ксенофобії, правого екстремізму та расизму по праву заслуговують у Німеччині особливої критики. "Якщо на наших вулицях знову демонструватимуть гітлерівські вітання, це сором для нашої країни", - сказав Маас.

Тиждень тому у Хемніці був убитий 35-річний німець кубинського походження. Співробітник органів юстиції Дрездена, який мав доступ до службових документів, сфотографував ордер на арешт підозрюваних, та злив інформацію про підозрюваних, вихідців із Сирії та Іраку, ультраправим.

Інформацію в інтернеті поширили прихильники правих поглядів, після чого у місті виникли масові протести правих радикалів і лівих активістів, які вилились у сутички з поліцією та напади на мігрантів. В уряді ФРН різко засудили ці дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: