У німецькому Хемніці нові сутички через убивство німця, є травмовані

фото
Вівторок, 28 серпня 2018, 07:52

У німецькому місті Хемніці ввечері в понеділок, 27 серпня, відбулися нові демонстрації як прихильників правих поглядів, так і їхніх противників.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Ці акції спричинені вбивством у ніч на 26 серпня 35-річного німця, а також діями праворадикалів наступного дня.

Як повідомляє інформагенція dpa, у мітингу правих взяли участь, за оцінками, понад дві тисячі людей. Після мітингу вони пройшли маршем. Поліція кілька разів зупиняла марш через наявність у натовпі правих багатьох людей із закритими обличчями, що в Німеччині заборонено.

 
Фото:Bild
 
Фото: Фелікс Гойсман/Twitter

Їхніх противників було понад тисяча. Поліція намагалася розділити два табори, однак сутичок уникнути не вдалося. Правоохоронці повідомили про кількох травмованих демонстрантів внаслідок жбурляння піротехнічних засобів та інших предметів учасниками обох акцій.

 
Фото: Фабіан Мацерат

Поліції довелося вивести на вулиці водомети, аби застосувати їх у разі подальшого загострення ситуації.

 
Фото: Фабіан Мацерат

Тим часом суд у Хемніці 27 серпня видав два ордери на арешт 22-річного іракця та 23-річного сирійця. Про це повідомили у прокуратурі міста. Цих осіб підозрюють в тому, що в ніч на 26 серпня вони після словесної перепалки завдали 35-річному німцю кількох поранень, від яких той згодом помер у лікарні. Ще двоє чоловіків отримали важкі травми. Обставини і мотиви злочину з'ясовуються.

Речник німецького уряду Штеффен Зайберт 27 серпня різко розкритикував напади на мігрантів та спроби самосуду у Хемніці.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер засудив заклики праворадикалів до насильства, які поширюються у інтернеті. "Ми не допустимо, щоб імідж нашої землі був зіпсований екстремістами", - цитує Кречмера інформагенція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: