НАТО і Македонія почали формальні переговори про вступ

Четвер, 18 жовтня 2018, 14:09

У штаб-квартирі НАТО розпочалися дводенні офіційні формальні переговори про приєднання Македонії.

Про це повідомляє сайт Альянсу.

"Колишня Югославська Республіка Македонія зробила важливий крок на шляху до членства в НАТО у четвер (18 жовтня 2018 року), почавши дводенні офіційні формальні переговори про приєднання в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі", - йдеться у повідомленні.

Переговори охоплюють детальні аспекти членства, включаючи політичні, військові та юридичні питання.

Переговори очолюють помічник генсека НАТО з політичних справ та політики безпеки Алехандро Альваргонзалес, македонську делегацію очолює віце-прем'єр-міністр та міністр оборони Радміла Шекерінськи-Янковська.

Робота над процесом вступу Македонії розпочалась у липні після офіційного запрошення Альянсу на брюссельському саміті.

На нещодавній зустрічі міністрів оборони країн НАТО Столтенберг підкреслив, що "коли всі конституційні зміни щодо нової назви будуть завершені, ми зможемо підписати протокол про приєднання".

Як повідомлялося, референдум про зміну назви Македонії визнали таким, що не відбувся, через низьку явку виборців.

За офіційними даними Державної виборчої комісії після опрацювання 100% бюлетенів, явка на референдумі склала 36,91%, тоді як законодавство вимагає участі більше 50% виборців.

Зміну назви країни на Північну Македонію підтримали 91,46% громадян, які взяли участь в голосуванні. Проти виступили 5,65%.

Докладніше читайте у статті "ЄвроПравди": "І нехай НАТО почекає: як у Македонії зірвали референдум, що мав розблокувати євроінтеграцію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.