МЗС РФ: Захід грубо втручається у внутрішні справи Македонії

Четвер, 18 жовтня 2018, 19:15

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило США та ЄС у "грубому втручанні" у внутрішні справи Македонії.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ на сайті відомства.

"Після провалу референдуму 30 вересня цього року, організованого в надії отримати всенародне схвалення греко-македонського "компромісного рішення", Вашингтон і провідні країни ЄС мають намір проштовхнути внесення змін до конституції країни через парламент", - заявили в МЗС РФ.

У відомстві підкреслили, що на македонських опозиційних депутатів "буквально обвалився шквал звернень через океан із закликами не упустити "історичний шанс" і обіцянок різного роду бонусів за правильний вибір".

"Очевидним є продовження грубого втручання США і ЄС у внутрішні справи Скоп'є, рівень якого вже перейшов усі мислимі межі. Бо мета - втягування Македонії в НАТО - повинна бути досягнута за всяку ціну", - заявили російські дипломати.

Як повідомлялося, референдум про зміну назви Македонії визнали таким, що не відбувся, через низьку явку виборців. Референдум мав консультаційний характер і тепер долю переіменування країни вирішує парламент.

У четвер, 18 жовтня, парламент Македонії після трьох днів дебатів не виніс на голосування пропозицію уряду щодо внесення змін до Конституції для зміни назви.

Македонія повинна змінити назву на Республіка Північна Македонія для того, щоб Греція розблокувала її шлях до ЄС та НАТО.

Докладніше читайте у статті "ЄвроПравди": "І нехай НАТО почекає: як у Македонії зірвали референдум, що мав розблокувати євроінтеграцію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.