У Дрездені пройшли велелюдні мітинги ксенофобського руху і його противників

фото
Понеділок, 22 жовтня 2018, 09:14

У столиці німецької Саксонії Дрездені ксенофобський правопопулістський рух Pegida зібрав вдвічі менше прихильників, ніж акція його противників.

Як повідомляє Deutsche Welle, ксенофобський рух антиісламського спрямування Pegida у неділю, 21 жовтня, вийшов на вулиці Дрездена з нагоди четвертої річниці своєї першої демонстрації.

У акції брали участь близько чотирьох тисяч людей, передає агенція epd.

 
Фото: АР

Одночасно близько десяти тисяч людей вийшли на вулиці Дрездена, виступаючи проти ксенофобії та насильства. Акція відбувається під гаслом "Серце замість цькувань". Протестувальники тримали в руках плакати з надписами "Разом проти правого руху у Європі".

"В наших силах зробити так, щоб ця країна була космополітичною та дружньою", - сказав прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер, який також долучився до акції противників Pegida.

 
Фото: dpa

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас назвав четверту річницю існування Pegida "сумним днем для нашої країни". Він зазначив, що "чудово", що люди в Дрездені протестують проти ксенофобського руху.

За даними поліції, сутичок між демонстрантами не було.

Вперше Pegida з'явилась у Дрездені 17 жовтня 2014 року. Рух регулярно збирається протягом чотирьох років та має зараз близько двох тисяч учасників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: