У Дрездені відбулися демонстрації прихильників та противників руху проти мігрантів

Фото
Вівторок, 20 жовтня 2015, 08:31

У Дрездені в десятки тисяч людей взяли участь в акціях прихильників та противників антиміграційного руху Pegida.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відомий своїми ксенофобськими гаслами рух Pegida ("Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу") з нагоди річниці початку своїх мітингів зібрав на Театральній площі Дрездена, за оцінками, від 15 до 20 тисяч прихильників.

 

Водночас у місті відбулися також демонстрації противників руху. За оцінками, у них взяли участь щонайменше 14 тисяч людей. Акції опонентів ксенофобського та антиісламського руху виявилися значно чисельнішими, ніж очікувалось.

За повідомленням поліції, під час протистояння прихильників та противників Pegida спалахнули сутички. Одного з прихильників руху було важко поранено.

Це сталося тоді, коли поліція намагалася розділити два табори у центральній частині міста. Порядок у місті під час акцій охороняли близько тисячі поліцейських.

 
 

Раніше міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр різко розкритикував рух Pegida. За його словами, за рухом стоять "жорсткі праворадикали".

У відповідь на це засновник Pegida Лутц Бахманн на мітингу пригрозив, що звернеться до правоохоронних органів з вимогою порушити провадження проти міністра за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.