Британський міністр проситиме спрощення візового режиму для українців

Вівторок, 9 жовтня 2018, 12:42

Міністр Великої Британії у справах Європи та Америки Алан Данкан висловив готовність звернутися до своїх колег, відповідальних за візовий напрям, із метою вдосконалення візових процедур для українців.

Про це пише Урядовий портал.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з Данканом під час робочого візиту до Лондона. Вона порушила питання спрощення та вдосконалення процедури отримання українцями британських віз.

"Є проблеми з видачею британських віз для українців", – сказала вона та наголосила, що частка відмов у візах у розмірі 14% та затримки у видачі британських віз не відповідають рівню співпраці двох країн.

Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко раніше повідомила про початок діалогу щодо візових проблем з Великою Британією, але висловила невдоволеність пропозиціями, що надійшли від британської сторони.

Читайте детальніше про це у редакційній статті "Європейської правди": "Безвіз без взаємності. Чому Київ має відновити візи для громадян Великої Британії".

Читайте також: "Суто англійська упередженість: як відрізняється візова політика Британії в Україні та у сусідів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.