Британія готова відповісти кібератаками на агресію РФ – ЗМІ

Неділя, 7 жовтня 2018, 14:57

Британське військове командування готове відповісти кібератаками на можливу агресію РФ проти країн Заходу.

Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на джерела.

Як зазначається, якщо не брати до уваги використання ракет з ядерними боєголовками Trident, Британія не має достатнього потенціалу зброї для протистояння Росії. У зв'язку з цим уряд прийшов до висновку розвивати потенціал у кіберпросторі, щоб мати можливість "відключити світло у Кремлі".

Передбачається, що це дасть Лондону більше варіантів, якщо Росія вирішить захопити невеликі острови Естонії, щоб потестувати на міцність статтю 5 або вторгнеться в Лівію, щоб встановити контроль над нафтовими запасами і спровокувати нову міграційну кризу в Європі, або використає нерегулярні війська щоб вчинити атаку на британських військових чи пригрозить новому авіаносцю.

Цими вихідними Велика Британія проводить найбільші за останні десять років військові навчання: в маневрах в Омані беруть участь близько 5,5 тисяч військових. У них також задіяні 200 одиниць бронетехніки, шість кораблів і вісім літаків. На навчаннях, зокрема, відпрацьовують і проведення кібератак, а також інсценування битви з противником.

Підготовка до протистояння у кіберпросторі ведеться після того як стало відомо про спільну операцію британської і голландської розвідки, завдяки якій вдалося викрити спробу кібератаки на Організацію з заборони хімічної зброї в Гаазі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.