Пристайко: Україна не досягне стандартів НАТО до 2020 року

Вівторок, 13 листопада 2018, 16:05

Україна не зможе запровадити стандарти НАТО до 2020 року.

Про це заявив голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, впровадження елементів стандартизації у оборонному секторі йде "досить успішно". 

"Військові нарахували близько 200 стандартів, які необхідно впровадити. Це амбітне завдання, але цілком реальне. Тут робота йде досить успішно. Я думаю, що наші колеги з оборонного сектора впораються з цим завданням в поставлені терміни", - сказав Пристайко.

Як відомо, у НАТО є понад 1300 елементів стандартизації, які Київ має впровадити, ввести у власне законодавство, у нормативну базу. 

"Ми минулого тижня передали понад 500 стандартів в Міноборони України, які потрібні не тільки для того, щоб ВСУ і сили НАТО були безпосередньо взаємосумісні на полі бою, а, наприклад, для спільного виробництва військової техніки. Повний набір стандартів ми точно не встигнемо перейняти до 2020 року. Я не думаю, що навіть серед членів Альянсу є такі, хто повністю відповідає всім без винятку стандартам", - розповів Пристайко.

У жовтні у Альянсі заявили, що українська влада підриває до себе довіру союзників, відкладаючи проведення реформи СБУ, яка є ключовим пріоритетом як у комплексному пакеті допомоги Україні, який був узгоджений на Варшавському саміті НАТО в 2016 році, так і в річній національній програмі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: